Legea privind interzicerea pungilor de plastic.

Comform prevederilor din articolul, 201, ”Restricții în domeniul comerțului cu amănuntul ”, cu care a fost completată Legea cu privire la comerțul interior”, se menționează că începând cu ianuarie 2019, va fi interzisă utilizarea/comercializarea pungilor de transport, cu sau fără mâner, cu grosimea peretelui egală sau mai mare de 50 microni, consumatorilor la punctele de vânzare de bunuri. Pungile de plastic cu grosimea peretelui mai mică de 15 microni vor fi interzise din ianuarie 2021, cu excepția celor, care sunt utilizate ca ambalaj.

Modificarea a fost adoptată de Parlament pe 7 iulie curent și promulgată pe 18 iulie 2017. Ambele documente au fost publicate în ediția MO din 28 iulie 2017.

Pe scurt, utilizarea și comercializarea pungile din plastic (tip maieu, cu mâner decupat sau cu mâner aplicat) VOR FI PERMISE în continuare pe parcursul anului 2019, acestea pot fi comercializate sau produse la comandă de către Dvs. la orice grosime mai mică de 50 microni (grosimile pe care le comandaţi uzual).

Așadar vă aducem la cunoștință ca la dorința Dvs. ați putea înlocui pungile din plastic ,cu o grosime mai mare de 50 microni, cu PUNGI DIN HÂRTIE pe care le avem în stoc.

Vă așteptăm cu drag în magazinele noastre!

Solicita Catalog