Tartă italiană cu ricotta și spanac

Ingrediente pentru 2 porții:

  • ● Aluat foietaj cu drojdie — 125 g.
  • ● Spanac congelat — 125 g. (spanac proaspăt - 200 g.)
  • ● Ouă de găină — 3 buc.
  • ● Ricotta — 100 g.
  • ● Parmezan — 50 g.
  • ● Frișcă 15% — 1 lingură
  • ● Usturoi — 1 cățel
  • ● Nucșoară măcinată — după gust
  • ● Sare — după gust
  • ● Piper negru proaspăt măcinat — după gust
  • ● Ulei de măsline — 1 lingură

Pasul 1. Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie și se prăjește ușor 1 cățel de usturoi mărunțit. După ce este prăjit, scoateți usturoiul din ulei, deoarece nu mai este necesar.

Pasul 2. Decongelați spanacul și stoarceți-l bine. Dacă folosiți spanac proaspăt, veți avea nevoie de 200 g. Adăugați spanacul în tigaia cu uleiul de usturoi și rumeniți-l timp de 5 minute.

Pasul 3. Adăugați ricotta la spanac, apoi adăugați frișca, parmezanul, sarea, piperul și nucșoara. În loc de ricotta, puteți folosi brânză de vaci grasă trecută prin sită.

Pasul 4. Puneți jumătate din aluat în FORMA DE COPT OP 205-25 și întindeți-l peste formă, lăsând aluatul pe margini. Puneți umplutura peste ea. Faceți 2 adâncituri în umplutură și adăugați ouăle în ele.

Pasul 5. Faceți 2 adâncituri în umplutură și adăugați ouăle în ele.

Pasul 6. Scoateți tarta gata din formă. Serviți pasqualina caldă sau complet răcită. Buon appetito!

————————————————————————————————————————————

Forma OP 205-25 are următoarele avantaje:

Cartonul din celuloză pură este rezistent la grăsimile alimentare.
Poate rezista atât la congelare, cât și la coacere la temperaturi de până la 200°C.
Poate fi utilizată în cuptoarele cu microunde pentru încălzire rapidă și eficientă a alimentelor

Cu această formă pentru copt, puteți pregăti cu ușurință și eficiență rețete delicioase pentru întreaga familie.  heart

Solicita Catalog